Istoria si arta ceaiului | Laura C. Martin

40 lei

SKU: ctr-221085378 Category: Tag:

Colecția de Lifestyle, sport, timp liber conține cele mai recente apariții de la editura BAROQUE BOOKS & ARTS, la un preț avantajos pentru Istoria si arta ceaiului | Laura C. Martin

Laura C. Martin a publicat peste douazeci si cinci de volume din universul peisagisticii, distinse cu nenu­marate premii. De zeci de ani studiaza complexitatea plantelor si participa la emisiuni de televiziune precum Home Matters si Victory Garden. A lucrat ca redactor de specialitate la revistele Atlanta Homes and Lifestyles si Georgia si scrie pentru publicatii diverse, de la American Horticulturist si pana la Better Homes & Gardens.DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII INTR-O CEASCA DE CEAI: GUST SI SENZATIE, ELIXIR SI RASFAT, PLACERE, ARMONIE, PURITATE SI LINISTE, FINETE SI MISTER, SPIONAJ, RAZBOAIE SI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTA SI CULTURA SUBTILA A BUNULUI- GUSTVerde, negru, alb, rosu, oolong si miere si lapte si frisca, un pachet de dorinte si asteptari implinite intr-un singur cuvant – ceai.„Daca ti-e frig, ceaiul o sa te incalzeasca. Daca te-ai incalzit prea tare, ceaiul o sa te racoreasca. Daca esti deprimat, ceaiul o sa te inveseleasca. Daca esti agitat, ceaiul o sa te linisteasca.” – WILLIAM GLADSTONE (1809-1898), prim-ministru al Marii BritaniiCEAIURI NEGRELaptele este o aditie potrivita in cazul unora dintre ceaiurile negre. Luati in considerare notatiile w (cu lapte) sau wo (fara lapte).Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit in amestecuri, maltuit (w)Ceylon (Sri Lanka). Inviorator, corp usor spre mediu, dulce (w sau wo)Darjeeling, prima cursa (India). Muscat dulce, inviorator (w sau wo)Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo)Keemun (China). Profund, bogat, cu o tusa de fum (wo)Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w)Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo)Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tusa de dulceata, amestecuri (wo)Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo)CEAIURI VERZIBancha (Japonia). Un ceai bun „de fiecare zi“, culoare aurie-deschisa, usor dulce, ierbosDragonwell sau Longjing (China, Japo­nia). De foarte buna calitate, racoritor, sprinten, dulceGunpowder (China, Japonia, Ceylon). Nu­mit astfel din cauza ca e rulat sub forma de bilute; corp puternic, dulce, ierbosGenmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prajit; gust de floricele de porumb Gyokura (Japonia). De foarte buna calitate, culoarea bauturii verde-deschis; dulce, gust de mareHojicha (Japonia). Din frunze prajite, culoarea bauturii chihlimbarie, gust de alune, corp plinHyson (China). Argilos, corp mediuMatcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub forma de pudra; usor, dulceSencha (Japonia). Un ceai „de fiecare zi“ placut, usor astringent, usor dulceCEAIURI OOLONGFormosa (Taiwan). Catifelat, corp mediu, fructatImperial (Taiwan). De foarte buna calitate, un gust cu usoara tusa de miere, chihlimbariu, blandTi Kuan-yin sau Iron Goddess of Mercy (Taiwan, China). Bland, bun pentru digestieTung Ting Jade (Taiwan). Catifelat, floralCEAIURI ALBESilver Needle sau Yin Zhen (Fujian, China). Usor, putin ierbos, exotic si costisitorWhite Peony (China). Usor, bautura limpede, putin ierbosAMESTECURIMajoritatea ceaiurilor disponibile azi pe piata sunt amestecuri din diferite tipuri de ceai provenite din diferite regiuni. De exemplu, „English break­fast“ este alcatuit dintr-o combinatie de ceaiuri negre din Nilgiri si din Ceylon. „Irish breakfast“, care e putin mai tare si are o aroma mai indrazneata, e compus din ceaiuri negre din Nilgiri, din China si din Assam. Amestecurile de ceaiuri se realizeaza si apeland la diversi aromatizanti, din categoria fructelor si florilor. „Earl Grey“ este…

Magazin

Editura